VVSB wint van Kampong in bizarre doelpuntenregen

6-4! Dat zijn uitslagen die niet vaak voorkomen, maar toch eindigde VVSB tegen Kampong hierin. Al zag het er in de eerste helft niet zo uit. VVSB wervelde zich langs Kampong en ging de kleedkamers opzoeken met een 5-0 voorsprong, door doelpunten van Ian van Otterlo (3), Mounir Mounji en Jesse van Nieuwkerk. Na rust kwam Kampong terug tot 5-3, maar via een strafschop van Gyliano van Velzen werd de score weer opgevoerd. Vlak voor tijd scoorde Kampong nogmaals, waardoor er op een koude zaterdagmiddag 10 doelpunten werden genoteerd.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat VVSB een stuk sterker voor de dag kwam dan tegenstander Kampong. Het goede combinatievoetbal waar VVSB voor wil staan werd bij vlagen zeer fraai uitgevoerd. Zo ontstond ook de openingstreffer. Mounir Mounji en Richelo Fecunda vonden elkaar goed aan de rechterkant, alwaar de verdediger van VVSB de voorzet gaf. Voorbij de tweede paal werd Ian van Otterlo gevonden die met het hoofd, en een klein beetje geluk door een knie van een verdediger, het net wist te vinden.

De Noordwijkerhouters denderden door en kregen even later op een mooie plek een vrije trap. Het was het linkerbeen van Mounji die de bal de korte hoek in krulde en zo de score verdubbelde. Kampong probeerde het wel en had een grote kans op de aansluitingstreffer. Het was echter Tijs Ditvoorst die van dichtbij het net niet vond, maar de bal op de lat kopte. Bij VVSB was het wel weer snel raak. De lange bal van Ruben Valk kwam na een stuit bij Van Otterlo terecht, die de twijfelende doelman Bob Peeters verschalkte met een lobje.

De honger van VVSB was voor rust nog niet gestild. Via een individuele actie van Gyliano van Velzen speelde de linksbuiten zichzelf vrij. Een lage voorzet werd bij de eerste paal ingetikt door Jesse van Nieuwkerk. Diezelfde Van Velzen kapte even later fraai Ditvoorst uit en vond hij met opnieuw een lage voorzet Van Otterlo. De middenvelder van VVSB schoot met zijn linker de 5-0 en zijn 3e van de middag binnen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld volledig. Kampong gooide alle schroom van zich af en met de komst van 3 invallers werd ook de aanvallende intenties waargemaakt. Binnen 10 minuten werd de spanning weer volledig teruggebracht. Marijn Muskens, Leon Lenders en Milan Maitz zorgden voor 3 snelle treffers achter elkaar. Sportpark de Boekhorst ging er weer voor zitten, maar het was VVSB die aan alle spanning weer een einde maakte. Nadat Van Nieuwkerk onderuit werd gehaald in het strafschopgebied, schoot Van Velzen de toegekende strafschop feilloos binnen.

In de laatste 20 minuten bevond de wedstrijd zich in een rustiger vaarwater. Kansen waren er nog wel, maar beide doelmannen vonden dat zij wel genoeg tegendoelpunten hadden gekregen. Toch moest doelman Valk in de slotminuten nog een keer vissen. De geheel vrijstaande Jort de Zeeuw schoot de 6-4 binnen, waarna scheidsrechter Smit affloot voor deze doelpuntenregen.

VVSB – Kampong 6-4: 16. Van Otterlo 1-0, 24. Mounji 2-0, 31. Van Otterlo 3-0, 34. Van Nieuwkerk 4-0, 41. Van Otterlo 5-0, 48. Muskens 5-1, 51. Lenders 5-2, 54. Maintz 5-3, 65. Van Velzen (p) 6-3, 90. De Zeeuw 6-4.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (83. Kaltrin Sabedini), Lars Rauws, Ralph Pennings, Tim de Rijk (68. Daan Tervoort); Victor van der Linde (46. Thomas Schaap), Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo (83. Dario van Breukelen); Mounir Mounji, Jesse van Nieuwkerk (73. Guus Verver), Gyliano van Velzen.