VVSB wint thuis van ASWH

VVSB heeft tegen laagvlieger ASWH geen fout gemaakt en heeft de drie punten in eigen huis weten te houden. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat VVSB het betere spel had en dit drukte zij dan ook uit. Jesse van Nieuwkerk scoorde de eerste 2 treffers. Via Giornny dos Santos kwam ASWH terug in de wedstrijd. In de tweede helft werd het lastiger voor de gasten, mede door een rode kaart van Eton Fetahi. Ricardo Kuijvenhoven en Segun Owobowale zorgden voor de ruimere overwinning. 

Kans nummer 1 was direct raak voor de Noordwijkerhouters. Een loepzuivere voorzet van Dion Hooi werd hard binnen gekopt door Jesse van Nieuwkerk. De aanvoerder van VVSB deed het even later nog dunnetjes over toen hij de rebound, na het schot van Ricardo Kuijvenhoven, ook achter doelman Jeffrey Verkerk schoot. Een bliksemstart voor VVSB, die ASWH direct overrompelde en zo duidelijk maakte dat er vandaag niets te halen viel op Sportpark de Boekhorst. 

Toch deden de gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht wat terug en hoe. Een fraaie vrije trap werd binnengeschoten door Giornny dos Santos. Toch bleef VVSB de bovenliggende partij en raakte het via Gyliano van Velzen nog wel de lat, maar werd het net niet meer geraakt in het eerste bedrijf. 

Na de thee moest doelman Verkerk direct optreden toen Kuijvenhoven het van afstand probeerde, maar slaagde de doelman voor deze test. Met een klein uur op de klok kreeg ASWH-aanvoerder Edon Fetahi een tweede gele kaart voor opzichtelijk de bal wegtrappen en werd de missie voor de gasten nog moeilijker. Toch probeerden ze het nog wel en schoot opnieuw Dos Santos op de lat. 

VVSB vergat om snel de wedstrijd in het slot te gooien en deed dat pas in de 73e minuut. Een foutieve terugspeelbal van Luis Pedro werd onderschept door Mounir Mounji. Hij gaf de bal af op Kuijvenhoven die netjes zijn mannetje uitkapte en de 3-1 op het scorebord kon zetten. Even later schoot de middenvelder van VVSB ook nog op de lat. 

Na enkele wissels zag het VVSB-publiek ook een debutant binnen de lijnen komen. De 18-jarige Niels Duivenvoorde mocht enkele minuten meedoen en kon met zijn teamgenoten op het veld de 4-1 van Segun Owobowale vieren. Een mooie middag voor de Noordwijkerhouters, die stijgen naar de 3e plaats en het volgende week op gaan nemen tegen TOGB in Berkel en Rodenrijs, aanvang op zaterdag om 15.00 uur.

VVSB – ASWH 4-1: 5. Van Nieuwkerk 1-0, 11. Van Nieuwkerk 2-0, 18. Dos Santos 2-1, 73. Kuijvenhoven 3-1, 88. Owobowale 4-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (87. Dario van Breukelen), Lars Rauws, Max Ossendrijver, Dion Hooi; Niels van Wetten, Ricardo Kuijvenhoven (87. Rick Warmerdam), Segun Owobowale; Mounir Mounji (87. Niels Duivenvoorde), Jesse van Nieuwkerk (82. Tim Bloemendaal), Gyliano van Velzen (65. Guus Verver).

Tekst: Stefan van den Burg
 

VVSB wint thuis van ASWH
Terug naar overzicht