VVSB wint openingswedstrijd van FC ’s-Gravenzande

Na een matige start, waarbij de gastheren op voorsprong kwamen, wist VVSB voor rust nog orde op zaken te stellen. Eerst was het, uit een corner van Niels van Wetten, een speler van FC 's-Gravenzande die de bal in het eigen doel werkte. Twee minuten later maakte spits Olaf van der Sande zijn eerste in dienst van VVSB. Ook na rust waren de eerste tien minuten voor FC ‘s-Gravenzande, maar dit drukten ze niet uit op het scorebord. In minuut 68 werd de wedstrijd in het slot gegooid. Na een goede actie van Mounir Mounji kon Gyliano van Velzen de wedstrijd op slot gooien.

VVSB startte met 4 nieuwelingen in de basisopstelling van kersverse vader Wilfred van Leeuwen. Zo was er plaats voor linksback Dion Hooi, centrale verdediger en tevens captain van de dag Tomas Arroyo, middenvelder Niels van Wetten en spits Olaf van der Sande. Samen met hun 7 kompanen van vorig seizoen wist zij niet te voorkomen dat FC ’s-Gravenzande het initiatief in de wedstrijd nam. De promovendus wist via lange ballen snel de voorwaartsen te bereiken en was zeer efficiënt aan het voetballen.

Ook het eerste doelpunt ontstond uit een lange bal van achteruit, het schot van Timo Ploemen werd nog wel gered, maar de rebound van Frank Broos was raak voor de thuisploeg. VVSB had op het natuurgrasveld eerst even geen antwoord op het fysiek sterke voetbal, maar kreeg na een kwartier grip op het spel van de tegenstander. Het is dat doelman Edgar Leerdam er een aantal keer goed bij wist te zitten, want anders was de achterstand al snel omgedraaid. Zo waren pogingen van Gyliano van Velzen, Ricardo Kuijvenhoven, Van der Sande en Van Wetten een prooi voor de doelman.

Toch kreeg VVSB loon na werken. Uit een scherp aangesneden corner van Van Wetten kopte Sil van Ooijen de bal achter zijn eigen doelman. En alsof het nog niet genoeg tegen zat voor de thuisploeg, profiteerde nog geen twee minuten later Van der Sande optimaal van een foute terugspeelbal. De spits van VVSB was er als de kippen bij om de bal op te pikken en langs doelman Leerdam te schuiven en zo zijn eerste voor de paars-gele formatie te scoren.

Na rust een eenzelfde spelbeeld. Het eerste kwartier was weer voor de thuisploeg, maar nu zonder doelpunten. Nadien nam VVSB het weer over en kwam het wel tot scoren. Een uitstekende actie van Mounir Mounji zorgde ervoor dat er een overtal in het strafschopgebied voor VVSB was. Mounji koos voor Gyliano van Velzen die simpel kon binnen tikken en de marge vergrootte naar 2 doelpunten.

De thuisploeg probeerde het nog wel en bleef met ouderwets pompen of verzuipen voetbal de verdediging van VVSB onder druk te zetten. De paars-gele formatie bezweek niet en kreeg ook nog de beste kans op nog een doelpunt. Het was nota bene verdediger Hooi die met een rush langs de linkerkant uiteindelijk de paal raakte.

De Noordwijkerhouters hielden stand en boekte zo direct de eerste overwinning van het seizoen. Volgende week is het tijd voor speelronde nummer 2 en de eerste thuiswedstrijd. Blauw Geel’38 uit Veghel komt naar Noordwijkerhout. De wedstrijd wordt om 18.00 uur afgetrapt en rondom deze wedstrijd zal ook scheidend voorzitter Arjan Broekhof in het zonnetje worden gezet. Kom dus gezellig naar Sportpark de Boekhorst!

FC ’s-Gravenzande – VVSB 1-3:  7. Broos 1-0, 32. Van Ooijen (e.d.) 1-1, 34. Van der Sande 1-2, 68. Van Velzen 1-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (78. Tim Bloemendaal), Tomas Arroyo, Dario van Breukelen, Dion Hooi; Lars Rauws, Niels van Wetten (87. Max Ossendrijver), Ricardo Kuijvenhoven; Mounir Mounji, Olaf van der Sande (66. Jesse van Nieuwkerk), Gyliano van Velzen (78. Segun Owobowale).