VVSB wint moeizaam van hekkensluiter GOES

VVSB kwam bijzonder sterk uit de startblokken en stond via Jesse van Nieuwkerk snel op voorsprong. Ricardo Kuijvenhoven zorgde voor een verdubbeling van de score via een rake vrije trap. Toch kwam GOES terug via een fraaie treffer van Jeremy de Nooijer en een rake strafschop van Tim de Winter. Na de rust ging de wedstrijd verder met een nieuwe scheidsrechter, waardoor er een rust was van bijna 45 minuten. Het duurde lang voordat VVSB weer in het ritme kwam en het was te danken aan invaller Gyliano van Velzen en Guus Verver dat de paars-gele brigade met 4-2 van het veld stapte.

De eerste aanval van VVSB was direct raak. Een panklare voorzet van Niels van Wetten werd volledig vrijstaand ingetikt door Jesse van Nieuwkerk. Het leek een ‘walk in the park’ te worden voor VVSB, want nog geen vijf minuten later stond Sportpark de Boekhorst opnieuw te juichen. Echter bleek dit te vroeg, want de kopbal van Van Nieuwkerk was weliswaar te machtig voor doelman Matthew Lentink, maar verdediger Dany van Dijk kopt de bal spectaculair van de lijn. Geen 2-0 voor VVSB en GOES ging op jacht naar de gelijkmaker.

De ploeg van trainer Dennis de Nooijer zag vooral zijn zoons Jeremy en Mitchell uitblinken in Noordwijkerhout, waarbij laatstgenoemde de gelijkmaker had moeten scoren. De lange bal van doelman Ruben Valk kwam bij Mitchell de Nooijer terecht, maar hij schoot zwak in op het lege doel, waardoor Valk snel genoeg terug was om redding te brengen. VVSB had het lastig, maar eens te meer bleken standaardsituaties een enorm wapen voor VVSB. Nadat eerder Van Wetten vanuit de corner al de lat had geraakt, schoot even later Ricardo Kuijvenhoven een vrije trap van zo’n 25 meter raak en verdubbelde hij de score.

Toch bleek de hekkensluiter een prima voetballende ploeg te zijn en kwamen de Zeeuwen terug in de wedstrijd. Jeremy de Nooijer schoot vanaf de linkerkant met zijn rechterbeen de bal fraai in de lange hoek. En lang bleef het niet 2-1, want even later gaf scheidsrechter Souwen een strafschop aan GOES. Aanvoerder Tim de Winter faalde niet en zorgde voor de 2-2 ruststand.

Na de thee zagen we een andere scheidsrechter. De pauze duurde langer dan gebruikelijk doordat scheidsrechter Souwen een blessure had opgelopen. Gelukkig was scheidsrechter Manuel Lopes als toeschouwer aanwezig op Sportpark de Boekhorst, waardoor hij de fluit kon overnemen en de wedstrijd voortgezet kon worden.

Na goed en wel een paar minuten lag de wedstrijd weer even stil. Doelman Valk raakte geblesseerd na een duel met Sjoerd Verhulst. De ervaren doelman van VVSB probeerde het daarna nog wel, maar moest zich even later toch laten wisselen voor Stef Hoogervorst.

Een rommelige tweede helft waar VVSB weer de overhand op kreeg na de wissels rond het uur. Met name Gyliano van Velzen had het lekker op z’n heupen. De verdediging van GOES had geen antwoord op de bewegingen van de vleugelaanvaller die al snel enkele kansen voor hem en het team creëerde. Het duurde even voordat een kans ook een doelpunt werd, maar Van Velzen beloonde zijn invalbeurt met de 3-2.

Het verzet bij GOES was gebroken en VVSB denderde door. Van Nieuwkerk kwam nog een teenlengte te kort om de voorzet van Van Velzen te verlengen, maar vlak voor tijd werd aan alle spanning een einde gemaakt. Uit een corner van Lars Rauws kopte Guus Verver de 4-2 binnen.

VVSB – GOES 4-2: 3. Van Nieuwkerk 1-0, 24. Kuijvenhoven 2-0, 29. J. de Nooijer 2-1, 39. De Winter 2-2, 78. Van Velzen 3-2, 83. Verver 4-2.
VVSB: Ruben Valk (60. Stef Hoogervorst); Richelo Fecunda, Max Ossendrijver, Lars Rauws, Dion Hooi; Niels van Wetten (46. Dario van Breukelen), Ricardo Kuijvenhoven, Chip Engels (60. Gyliano van Velzen); Mounir Mounji (60. Segun Owobowale), Jesse van Nieuwkerk, Olaf van der Sande (79. Guus Verver).