VVSB wint in verre zuiden bij sv Meerssen

Na de nederlagen tegen Hoek en Quick’20 heeft VVSB de zware week afgesloten met een overwinning bij sv Meerssen. In het diepe zuiden van Nederland kwam VVSB voor de rust op voorsprong door doelpunten van Olaf van der Sande en Mounir Mounji. Na de thee kwam sv Meerssen terug tot één doelpunt verschil, maar in de slotfase schoot Ricardo Kuijvenhoven VVSB naar veilige haven.

In het zuiden van het land trad VVSB aan op een zwaar natuurgrasveld. Mede door de hevige regenval was het een zware strijd voor de paars-gele formatie, maar bleek het teamprestatie dat tegen goede te komen. Na een klein half uur zorgde een goede combinatie op de linkerflank via Olaf van der Sande en Chip Engels dat eerstgenoemde vrij kwam te staan voor doelman Raf Mertens. De aanvaller van VVSB faalde niet en bracht zijn ploeg op voorsprong.

Zo’n tien minuten later onderbrak Richelo Fecunda een aanval van sv Meerssen. De vleugelverdediger denderde over de rechterkant en bracht Jesse van Nieuwkerk in stelling. Een kapbeweging in het strafschopgebied zorgde ervoor dat de directe tegenstander van de aanvoerder op het verkeerde been kwam te staan en een overtreding maakte. Scheidsrechter Janssen gaf een strasfschop, welke koelbloeding werd afgerond door Mounir Mounji.

Na de rust was, net als voor rust, sv Meerssen gevaarlijk, maar stond doelman Ruben Valk een goede wedstrijd te keepen. Een keer moest de VVSB-goalie kapituleren toen Bob Vankan geheel vrijstaand voor zijn neus stond en de aansluitingstreffer scoorde.

VVSB hield de poorten goed gesloten en zorgde vlak voor tijd voor de bevrijdende 1-3. Na een goede combinatie met Van Nieuwkerk was het Ricardo Kuijvenhoven die ervoor zorgde dat de busrit richting Noordwijkerhout goed werd ingezet!

Volgende week treedt VVSB op zaterdagavond om 18.00 uur aan tegen GOES.

Sv Meerssen – VVSB 1-3: 28. Van der Sande 0-1, 38. Mounji (p) 0-2, 65. Vankan 1-2, 85. Kuijvenhoven 1-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Max Ossendrijver, Niels van Wetten, Dion Hooi (68. Dario van Breukelen); Tim Bloemendaal, Ricardo Kuijvenhoven, Chip Engels; Mounir Mounji (82. Guus Verver), Jesse van Nieuwkerk (87. Segun Owobowale), Olaf van der Sande (82. Gyliano van Velzen).