VVSB wint eenvoudig thuis van Baronie

Na een nederlaag bij Gemert, heeft VVSB de rug weten te rechten in de thuiswedstrijd tegen Baronie. Het was Leroy George in de eerste helft die aan het einde van een prima aanval stond. Na rust was het opnieuw de topscorer van VVSB die tot scoren wist te komen. Ook Ian van Otterlo en invaller Bryan Iliohan wisten in de tweede helft op goede wijze tot scoren te komen waardoor VVSB met debutant Rick Warmerdam met 4-0 wist te winnen van Baronie.

Ondanks dat de ploeg uit Breda wat later arriveerde in de Bollenstreek waardoor de wedstrijd ruim een kwartier later begon, was het strijdplan ongewijzigd; proberen een punt mee te nemen terug naar Brabant. VVSB ging daar echter niet mee akkoord en was vanaf de eerste minuut overheersend ten opzichte van de tegenstander. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de paars-gele formatie, maar doelman Michel van Butselaar redde de poging van Leroy George.

De topscorer van VVSB liet zich echter veel zien deze wedstrijd en had na tien minuten voetbal de 1-0 binnen geschoten. Via Ian van Otterlo, George en Jesse van Nieuwkerk kwam de bal opnieuw terecht voor de linker van de aanvaller van VVSB die met een simpele voetbeweging de openingstreffer verzorgde.

VVSB voetbalde op een te laag tempo om Baronie in de eerste helft uit te spelen en had hierdoor moeite om tot grote kansen te komen. Direct na de rust was het wel raak. Uit een directe vrije trap liet George doelman Van Butselaar kansloos en leek de wedstrijd al in het slot gegooid te zijn.

De gasten uit Breda hadden zeer weinig in te brengen en VVSB voetbalde zichzelf naar een grotere uitslag. Zo miste Van Nieuwkerk nog oog in oog met de doelman, maar was het even later Van Otterlo die op aangeven van invaller Bryan Iliohan met een geplaatste bal de 3-0 op het scorebord bracht.

VVSB kon ook tijdens deze wedstrijd ook de jeugd inpassen waardoor aankomend selectiespelers Finn Mossel en debutant Rick Warmerdam alvast konden proeven aan het voetbal van volgend seizoen. Mossel had ook een belangrijk aandeel in de 4-0 met een voorassist op Van Otterlo die Iliohan een niet te missen kans op de doellijn gaf.

Ondanks de overwinning op Baronie blijft voor VVSB het gat met de koppositie 5 punten. Volgende week tegen Unitas wacht er opnieuw een kans om dit kleiner te maken. Op zaterdagavond wordt er om 18.00 uur afgetrapt in Gorinchem.

VVSB – Baronie 4-0: 10. George 1-0, 47. George 2-0, 65. Van Otterlo 3-0, 76. Iliohan 4-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (69. Finn Mossel), Nicky Eekhout, Max Ossendrijver, Obi Onyeike, Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws, Ricardo Kuijvenhoven (83. Rick Warmerdam), Ian van Otterlo; Leroy George, Jesse van Nieuwkerk (65. Bryan Iliohan).