VVSB wint bij SteDoCo met minimale marge

VVSB heeft de lastige uitwedstrijd bij SteDoCo met 0-1 weten te winnen. Segun Owobowale was de gevierde man met een fraaie goal vlak voor rust. De Noordwijkerhouters hielden simpel stand tegen de ploeg uit Hoornaar en pakten hiermee de 3e overwinning op rij. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen ASWH, aanvang op De Boekhorst is dan 15.30 uur.

Als je op papier kijkt, stond er voor VVSB een zeer lastige wedstrijd tegen SteDoCo op het programma. De ploeg uit Hoornaar verloor thuis nog niet en heeft enkele erkende topamateurvoetballers in de gelederen. Tel daarbij de ervaren trainer Gert Jan Karsten op en SteDoCo werd vooraf getipt als topploeg. Van een topploeg die de echte wil om te winnen had, kon na afloop niet worden gesproken. VVSB hield simpel stand tegen SteDoCo en vergat in de uitbraak de score verder op te laten lopen. 

De beginfase van de wedstrijd ging op en neer. VVSB startte sterk, maar SteDoCo kwam wel weer terug in de wedstrijd. Echter hadden beide doelmannen nauwelijks werk aan de winkel behoudens enkele afstandsschoten. De thuisploeg moest na een half uur wel een bittere pil slikken, want aanvoerder en topschutter Joran Schroder moest geblesseerd het veld verlaten. Dit bleek de hele wedstrijd zichtbaar bij SteDoCo.

Vlak voor rust was het raak voor VVSB. Een snel gegooide inworp van Dion Hooi kwam terecht bij Gyliano van Velzen, die de bal half vollerend voor het doel slingerde. Segun Owobowale nam de bal fraai met de hak mee, had een klein beetje geluk met de tegenstander die de bal ook raakte, en ramde het leer bij de korte hoek binnen. 

Na de thee nam VVSB wat gas terug en liet het de thuisploeg komen. Echter had SteDoCo het vizier duidelijk niet op scherp, getuige de schoten die ver over het doel van Ruben Valk terecht kwamen. VVSB ging vanuit de omschakeling spelen en had met invallers Olaf van der Sande en Guus Verver enkele snelle mannen voorin. Afstemming mistte nog, waardoor de score niet meer werd opgevoerd en de einduitslag op 0-1 bleef staan. De derde overwinning op een rij voor de paars-gele formatie, die de lijn omhoog hiermee duidelijk hebben gevonden. 

SteDoCo – VVSB 0-1: 40. Owobowale 0-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Lars Rauws, Max Ossendrijver, Dion Hooi; Tim Bloemendaal, Niels van Wetten (63. Dario van Breukelen), Ricardo Kuijvenhoven (63. Olaf van der Sande); Segun Owobowale, Jesse van Nieuwkerk (68. Guus Verver), Gyliano van Velzen (87. Tomas Arroyo).

Tekst: Stefan van den Burg
 

VVSB wint bij SteDoCo met minimale marge
Terug naar overzicht