VVSB wint bij Hoogeveen en stijgt verder op de ranglijst

Op bezoek bij Hoogeveen heeft VVSB goede zaken gedaan door met 2-4 te winnen. In een matige eerste helft kwam de thuisploeg twee keer op voorsprong. VVSB vocht zich terug in de wedstrijd en kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Na de thee werd er uit een andere vaatje getapt en werd de thuisploeg bij vlagen weggespeeld. Via Tim de Rijk en Mounir Mounji liep de score op naar 2-4.

VVSB startte met 5 man achterop en had zichtbaar moeite met de lopende mensen van Hoogeveen. De thuisploeg kwam dan na een aantal eerdere kansen dan ook op een terechte 1-0 voorsprong. Het was Louis Vijfhuizen die de score opende voor de blauwen. Ondanks het veldoverwicht van de thuisploeg voetbalde VVSB bij vlagen zich onder de druk uit en kwam het na een klein half uur weer terug op gelijke hoogte.

De voorzet van Richelo Fecunda vanaf rechts werd gemist door Jesse van Nieuwkerk, maar die werd dan ook hard aangeraakt door doelman Raimon Benjamins. Scheidsrechter Paarhuis gaf een strafschop, waar Ian van Otterlo achter ging staan. De strafschop van de topschutter van VVSB werd gered door de doelman, maar het was Noah Schuurman die ongelukkig de rebound in eigen doel werkte.

De thuisploeg zorgde wel weer voor een snelle voorsprong door optimaal te profiteren van mistasten achterin bij VVSB. Sil Kuurman onderschepte de pass en schoot hard en zuiver raak. Dat mistasten achterin was schering en inslag bij met name Hoogeveen en zo profiteerde VVSB in de slotminuten van de eerste helft ook van zo’n fout. Op aangeven van Dario van Breukelen schoot Gyliano van Velzen de Noordwijkerhouters weer op gelijke hoogte.

Na de rust, door onder andere het inbrengen van Mounir Mounji, werd VVSB veel sterker dan de thuisploeg. VVSB creëerde een hoop kansen en schoot dan ook binnen een kwartier twee keer raak. Beide doelpunten werden ingeleid door fouten van Hoogeveen. Beide keren was het Jesse van Nieuwkerk die de bal klaarlegde voor zijn medespelers. De voorsprong kwam op naam van aanvoerder Tim de Rijk, de ruimere stand werd geproduceerd door Mounji.

VVSB voetbalde zich hierna rustig naar de slotminuten en probeerde te prikken waar dat kon. Zo werd 10 minuten voor tijd invaller Guus Verver alleen op de doelman afgestuurd. Verdediger Tom Leerdam deed er alles aan om te voorkomen dat Verver door kon lopen en trok dan ook aan de noodrem. Een rode kaart tot gevolg en Hoogeveen kon verder met 10 man.

Tegen een man minder werd het makkelijker voor VVSB, maar verzuimde het de score op te voeren. Zo schoot Van Otterlo nog op de paal en zag Mounji zijn fraaie pogingen net te hoog eindigen.

Door de overwinning op Hoogeveen stijgt VVSB op de ranglijst naar een 7e plaats. Volgende week wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld. Koploper Harkemase Boys komt op bezoek in Noordwijkerhout, aanvang is dan zoals gebruikelijk op zaterdagmiddag om 15.30 uur.

Hoogeveen – VVSB 2-4: 18. Vijfhuizen 1-0, 28. Schuurman (e.d.) 1-1, 34. Kuurman 2-1, 44. Van Velzen 2-2, 53. De Rijk 2-3, 57. Mounji 2-4.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Lars Rauws, Nicky Eekhout, Ralph Pennings, Tim de Rijk (88. Daan Tervoort); Victor van der Linde (11. Dario van Breukelen), Ricardo Kuijvenhoven (46. Mounir Mounji), Ian van Otterlo; Jesse van Nieuwkerk (88. Thomas Schaap), Gyliano van Velzen (75. Guus Verver).