VVSB weet geen punten mee te nemen uit Volendam

VVSB heeft de uitwedstrijd tegen RKAV Volendam niet met punten weten te eindigen. Al snel in de eerste helft stonden de Noordwijkerhouters tegen een achterstand aan te kijken. Na ook nog de 2-0 voor rust, tapten de paars-gelen in de tweede helft uit een ander vaatje. De snelle aansluitingstreffer van Ricardo Kuijvenhoven bleek echter niet voldoende om door te drukken. De 3-1 in de slotfase was de afsluiter van een enerverend potje voetbal.

De start van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Al binnen 5 minuten was het raak voor de oranjehemden. Eric Veerman stond vogelvrij om de bal van de rechterkant in te tikken en RKAV Volendam op voorsprong te zetten. De paars-gele formatie probeerde wel de rug te rechten, maar had moeite om onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen.

Na een kwartier werd de ploeg van trainer Berry Smit weer gevaarlijk, maar schoot Daan Sier op de lat. Toch kreeg de thuisploeg een niet te missen kans, want scheidsrechter Ordelmans wees even later naar de strafschopstip. Roy Tol stond tegenover veroorzaker Ruben Valk, maar schoot naast het doel van de VVSB-goalie. Na ruim een half uur was het toch 2-0 voor RKAV Volendam. Opnieuw was Veerman het goudhaantje, nu met een fraaiere goal.

VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen greep in de rust hard in en paste 3 wissels toe. De Noordwijkerhouters kregen direct meer grip op de wedstrijd en wisten elkaar makkelijker en sneller te vinden. Het duurde dan ook niet lang tot de aansluitingstreffer een feit was. Ian van Otterlo ontsnapte aan de aandacht van de verdediging van RKAV Volendam, zag dat Ricardo Kuijvenhoven met hem mee was gelopen en gaf de middenvelder van VVSB een 100% kans op de 2-1.

De paars-gelen drukten door en zagen diverse kansen gesmoord worden, ofwel doelman Dion Vlak redden. Pogingen van Gyliano van Velzen, invaller Thomas Schaap en Van Otterlo werden niet omgezet in doelpunten.

Waar de thuisploeg in de eerste helft nog prima voetbal lieten zien, wisten ze in de tweede helft bij tijd en wijle niet waar ze het zoeken moesten. Toch hielden de oranjehemden stand en werd in de counter VVSB nogmaals pijn gedaan. Daan van Baarsen zorgde voor de 3-1 en wist hiermee de eindstand op het scorebord te zetten.

RKAV Volendam – VVSB 3-1: 4. Veerman 1-0, 33. Veerman 2-0, 49. Kuijvenhoven 2-1, 89. Van Baarsen 3-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (87. Victor van der Linde), Nicky Eekhout, Dario van Breukelen (46. Ralph Pennings), Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws (46. Thomas Schaap), Ricardo Kuijvenhoven (75. Guus Verver), Ian van Otterlo; Mounir Mounji, Gyliano van Velzen, Tim de Rijk (46. Daan Tervoort).