VVSB verslaat Harkemase Boys in slotfase

In een echte topwedstrijd heeft VVSB de 3 punten weten te bemachtigen van oud-koploper Harkemase Boys. De Noordwijkerhouters kenden een droomstart, via een benutte strafschop door Ian van Otterlo, maar zagen de gasten al snel op gelijke hoogte komen. Het was voor rust Mounir Mounji die de paars-gelen weer op voorsprong bracht. Na de thee deed Harkemase Boys weer wat terug, maar mede door de rode kaart van Harkemase Boys werd VVSB sterker en sterker. Bij het ingaan van de blessuretijd was het Nicky Eekhout die met de winnende treffer Sportpark de Boekhorst deed ontploffen.

Het was Mounir Mounji die na twee minuten aan zijn eerste dribbel van de wedstrijd begon. Hij omspeelde Dennis Hoekstra, die in de achtervolging moest. Mounji dribbelde richting het doel, bereikte het strafschopgebied en werd van achter gehaakt door Hoekstra. De ervaren scheidsrechter Wim Bronsvoort wees naar de stip, waarna Ian van Otterlo zich meldde. Tegen Hoogeveen werd zijn poging vanaf 11 meter nog gered, maar tegen Harkemase Boys liet de topschutter van VVSB zien hoe het wel moest. Doelman Feike Spoor werd de verkeerde hoek ingestuurd en met een droge schuiver zorgde Van Otterlo voor de 1-0.

Lang konden de Noordwijkerhouters niet genieten van de voorsprong, want Harkemase Boys scoorde een kleine tien minuten later alweer de gelijkmaker. Een verre inworp van Mart Dijkstra werd verkeerd ingeschat door alles en iedereen, behalve Joris Adams. De topschutter van Harkemase Boys stond bij de tweede paal klaar om de 1-1 op het scorebord te zetten.

VVSB liet zien mee te kunnen met de eerste periodekampioen. Het balbezit was wellicht optisch meer voor de gasten, maar de thuisploeg was daadkrachtiger aan de bal. Snelle aanvallen via de zijkanten, maar ook door het midden waren een plaag voor de verdediging van Harkemase Boys. De gasten konden doelman Spoor danken voor het uitstekende keeperswerk, want op de pogingen van Jesse van Nieuwkerk en Gyliano van Velzen had de doelman fraaie parades in huis.

Vlak voor de rust liet Mounji zich maar weer eens zien aan de rechterkant. De buitenspeler bezorgde Hoekstra een hele nare middag door hem weer te omspelen. Ook 2 ploeggenoten werden omspeeld, waarna Mounji een stuk naar binnen was gelopen. Een harde poeier in de korte hoek zorgde ervoor dat doelman Spoor kansloos was en VVSB met een 2-1 voorsprong de rust in mocht.

Na de thee kwam Harkemase Boys beter in de wedstrijd en werd het dreigender op weg naar de gelijkmaker. Toch kreeg ook VVSB een aantal prima kansen, maar werd de trekker niet goed genoeg overgehaald. De Harrekieten deden dat halverwege de tweede helft wel. Stefan Deuling werd de diepte ingestuurd, kapte naar zijn linkerbeen en schoot raak in de korte hoek.

Een kwartier voor tijd maakte aanvoerder Dijkstra, in een vlaag van verstandsverbijstering, hands uit de lange bal van Ruben Valk. De captain kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart van de middag te zien, waardoor Harkemase Boys het laatste kwartier met 10 man verder moest. VVSB ging hierna voor de alles of niets methode. Het werd echter niet pompen of verzuipen, maar via goed voetbal proberen bij het doel van Spoor te komen.

Zo schoot Van Otterlo in het zijnet en werd de poging van invaller Guus Verver gekraakt door een verdediger. Op het moment dat de blessuretijd inging kwam de bal voor de voeten van Nicky Eekhout. De mee opgekomen verdediger schoot met zijn linkerbeen op doel, waarna de bal tergend langzaam richting de lange hoek ging. Doelman Spoor kwam er niet meer bij en de bal rolde het net in. Sportpark de Boekhorst ontplofte door deze, wat kort later bleek, winnende treffer.

Met deze vierde overwinning op rij doet VVSB nog altijd goed mee voor de tweede periode en blijft het ook in het spoor van de topploegen op de ranglijst. De winterstop gaat nu beginnen, de volgende wedstrijd zal op zaterdag 13 januari worden gespeeld. VVSB neemt het dan thuis op tegen DVS’33.

VVSB – Harkemase Boys 3-2: 3. Van Otterlo (p) 1-0, 11. Adams 1-1, 41. Mounji 2-1, 64. Deuling 2-2, 90. Eekhout 3-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Ralph Pennings (79. Thomas Schaap), Dario van Breukelen (63. Ricardo Kuijvenhoven); Lars Rauws, Tim de Rijk, Ian van Otterlo; Mounir Mounji, Jesse van Nieuwkerk, Gyliano van Velzen (70. Guus Verver).

Tekst: Stefan van den Burg