VVSB verliest van koploper Hoek

VVSB startte goed, waarbij Ricardo Kuijvenhoven al na 6 minuten de score opende. Gedurende de eerste helft kantelde de wedstrijd, maar tot scoren kwam Hoek niet. Begin van de tweede helft kwam dan toch de gelijkmaker, via een counter, op het scorebord. De wedstrijd kon nog alle kanten. Een bal van VVSB werd van de lijn gehaald, maar het was Hoek die op 1-2 kwam. VVSB deed alles voor de gelijkmaker, maar in de 87e minuut gooide Hoek, nogmaals uit een counter, de wedstrijd in het slot, 1-3.

Het was dus de koploper uit Zeeuws-Vlaanderen die naar Noordwijkerhout kwam, maar al na zo’n 5 minuten tegen een achterstaand aan keek. Een fraaie bal van Dion Hooi kwam terecht bij Ricardo Kuijvenhoven. Zijn aanname op de borst klopte waardoor hij direct uit de draai kon uithalen en VVSB op voorsprong brengen.

De paars-gele formatie kende een prima eerste helft tegen de ploeg die nog niet verloor dit seizoen, maar vergat bij tijd en wijle de trekker over te halen. Wie wel vaker op de juiste manier de trekker overhaalt is Hoek-aanvoerder Steve Schalkwijk, maar hij raakte halverwege de eerste helft geblesseerd en kon dus dit keer niet tot scoren komen.

Na de thee werd Hoek gevaarlijker en vooral uit de omschakeling. De pijlsnelle Kevin Heppelinck was een grote plaag voor de verdediging van VVSB en had de assist voor de gelijkmaker in huis. Sylvio Hage was er als de kippen bij om deze voorzet in te tikken.

VVSB kreeg na een kwartier in de tweede helft een opgelegde kans voor een nieuwe voorsprong. In een luchtduel tussen Jesse van Nieuwkerk en doelman Finn Murre ging de bal via het hoofd van de spits van VVSB naar Gyliano van Velzen. Met zijn rechter kon hij de bal in het doel schuiven, maar zag dat een verdediger van Hoek zich op de lijn had gepositioneerd en voor redding zorgde.

De gasten profiteerde in de tweede helft steeds vaker van de geboden ruimte achterin bij VVSB en kwamen zo’n 20 minuten voor tijd dan ook op voorsprong. Heppelinck was ervandoor en schoof de bal simpel langs doelman Ruben Valk. VVSB probeerde het wel, maar kwam kracht en inspiratie te kort om de defensie van Hoek te verschalken. Het was dan ook de ploeg van trainer De Nooijer die vlak voor tijd de wedstrijd definitief in het slot gooide. Invaller Arne van den Eynde kopte van dichtbij raak.

Lang heeft VVSB niet om dit verlies een plekje te geven, want aanstaande dinsdag wacht alweer de volgende wedstrijd. In het kader van de tweede voorronde van de KNVB Beker komt dan Quick’20 op bezoek in Noordwijkerhout. Aanvang op Sportpark de Boekhorst is dan 20.00 uur.

VVSB – Hoek 1-3: 6. Kuijvenhoven 1-0, 51. Hage 1-1, 71. Hebbelinck 1-2, 87. Van den Eynde 1-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Lars Rauws, Max Ossendrijver (52. Dario van Breukelen), Dion Hooi (63. Olaf van der Sande); Niels van Wetten (77. Segun Owobowale), Tim Bloemendaal, Ricardo Kuijvenhoven (77. Chip Engels); Mounir Mounji, Jesse van Nieuwkerk, Gyliano van Velzen.