VVSB verliest na rampstart van Genemuiden

De wedstrijd tussen VVSB en sc Genemuiden leek na een kleine 10 minuten al in het slot gegooid te zijn. De Noordwijkerhouters keken tegen een 0-2 achterstand aan. Nog voor rust werd het ook nog 0-3, waarna VVSB sterk aan de tweede helft begon. Via invaller Jesse van Nieuwkerk werd het eerste handvat gegrepen. Vanaf de strafschopstip zorgde Ian van Otterlo nog voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam VVSB niet meer.

Het zat VVSB niet mee in de openingsfase. Slordig balverlies werd binnen 5 minuten al genadeloos afgestraft door Rens van Benthem. Niet veel later was het Mike Reuvers die op snelheid zijn directe tegenstander uitkapte en de score verdubbelde.

Op een regenachtig Sportpark de Boekhorst moest VVSB even bijkomen van deze dubbelslag, maar pakte wel de regie in de wedstrijd. Toch ontbraken de echte mogelijkheden om de aansluitingstreffer te scoren. Enkel het schot van Gyliano van Velzen na een half uur voetbal zorgde voor wat opwinding, maar de pegel van de aanvaller van VVSB ging net naast. Bij Genemuiden werd bijna elke kans omgezet in een doelpunt, waardoor de uitploeg nog voor rust op 0-3 kwam. Opnieuw verschalkte Van Benthem doelman Ruben Valk.

VVSB startte de tweede helft met 2 wissels, achterin nam Ralph Pennings plaats en voorin was het Jesse van Nieuwkerk die na blessureleed weer terug op het veld was. Dat de spits van VVSB een extra wapen bleek, was na een paar minuten duidelijk. Met een van zijn eerste balcontacten schoot Van Nieuwkerk VVSB weer richting Genemuiden en gaf het het publiek op De Boekhorst weer hoop.

De Noordwijkerhouters drukten door, maar opnieuw bleven grote kansen uit. De speldenprikjes die uitgedeeld werden, waren niet voldoende om door de verdediging van Genemuiden te komen. De gasten daarentegen probeerde via lange ballen en standaardsituaties gevaar te stichten, maar wisten niet het doel te bereiken.

In de slotfase werd Van Nieuwkerk bij de benen gegrepen door doelman Hidde Streutker. Scheidsrechter Smeenk wees naar de strafschopstip, waarna Ian van Otterlo de aansluitingstreffer scoorde. Het waren nog 10 minuten pompen of verzuipen voor de paars-gelen. Billenknijpen was het wel, maar doelman Streutker en zijn kompanen achterin hielden stand, waardoor Genemuiden de 2-3 mee naar het oosten van het land kon nemen.

Volgend weekend speelt VVSB in Utrecht tegen Hercules. Deze wedstrijd wordt op zondag (!) om 14.00 uur gespeeld.

VVSB – sc Genemuiden 2-3: 4. Van Benthem 0-1, 8. Reuvers 0-2, 41. Van Benthem 0-3, 49. Van Nieuwkerk 1-3, 83. Van Otterlo (p) 2-3.
VVSB: Ruben Valk, Richelo Fecunda, Nicky Eekhout (46. Jesse van Nieuwkerk), Dario van Breukelen (46. Ralph Pennings), Jermano Lo Fo Sang (73. Victor van der Linde); Lars Rauws, Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo; Mounir Mounji (80. Kaltrin Sabedini), Thomas Schaap (66. Guus Verver), Gyliano van Velzen.