VVSB vergeet volle buit mee te nemen uit Urk

Legio kansen creëerde VVSB op het voormalig schiereiland Urk, maar slechts twee keer bolde het net. Twee keer werd spits Jesse van Nieuwkerk op de juiste manier bediend en kon hij binnen werken. Tegenstander uit het dorp deed dat ook twee keer, maar in beduidend minder mogelijkheden. Een zure nasmaak was er dus te proeven na de wedstrijd, maar aan het spelbeeld is te zien dat de stijgende lijn duidelijk is ingezet.

VVSB startte voortvarend aan de wedstrijd en had na een kwartier voetbal al 3 goede mogelijkheden gecreëerd. Zo ging het schot van Tim de Rijk net naast en zagen Gyliano van Velzen en Ian van Otterlo hun poging gered worden door doelman Auke Kaptijn. Het bleef mogelijkheden regenen voor de bezoekers en de meest fraaie kwam op naam van Jermano Lo Fo Sang. Het schot van ruim 35 meter spatte via de vingertoppen van doelman Kaptijn op de lat uiteen. VVSB was sowieso erg ongelukkig met het raken van het zogenoemde houtwerk, want ook Van Velzen raakte na ruim een half uur de paal.

In de 34e minuut was het dan eindelijk raak voor de paars-gele formatie. Een vlotlopende aanval via de linkerkant werd door Lo Fo Sang voor het doel geslingerd. Spits Jesse van Nieuwkerk was er als de kippen bij om de bal in het doel te werken en VVSB op de verdiende 0-1 te zetten. Lang kon VVSB niet genieten van de voorsprong, want Jarno van Essen kopte twee minuten later alweer de gelijkmaker op het bord. De thuisploeg leek aan het einde van de eerste helft door te drukken, maar VVSB trok rechtte de rug en hield stand.

Na een klein uur voetbal was het Urk die op voorsprong kwam. Een corner kwam bij de tweede paal bij Bennie Dunnink terecht die een goede kopbal in huis had en zo iedereen in de doelmond verschalkte. VVSB liet zich hiervan niet van de wijs brengen en had een zeer sterk laatste half uur in de benen. Doelman Kaptijn moest bij tijd en wijle alle zeilen bij zetten om reddingen te blijven produceren. Na een flink aantal opgelegde kansen was het na 70 minuten voetbal dan wel raak. Een identieke aanval als de 0-1 zorgde voor de 2-2. Lo Fo Sang was opnieuw de aangever en Van Nieuwkerk opnieuw de schutter.

VVSB rook bloed, maar moest achterin oppassen dat het niet geslacht zou worden. Doelman Ruben Valk had een zeer fraaie redding in huis om het schot van Jan Ras te kunnen redden. Het spel golfde heen en weer, maar doelman Kaptijn bleek de belangrijkste man van de wedstrijd. Zijn reddingen bleven een plaag voor de aanvallers van VVSB. Ook het eerder genoemde houtwerk zat VVSB in de slotfase dwars, Ian van Otterlo vond van dichtbij de lat. In de blessuretijd dachten beide ploegen nog de winnende treffer te hebben gemaakt, maar in beide gevallen deden de potentiële doelpuntenmakers dat in buitenspelpositie.

Al met al was het voor de neutrale toeschouwer een heerlijk schouwspel om naar te kijken, waarbij VVSB legio kansen kreeg, Urk ook een zeer aangename pot voetbal voorschotelde en de stand eindigde op 2-2. VVSB zal verder op zoek gaan naar overwinningen in de competitie, zaterdagmiddag in Noordwijkerhout tegen DOVO. Echter speelt de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen aanstaande woensdag voor de tweede voorronde van de KNVB Beker. Tegenstander op Sportpark de Boekhorst is dan UNA. Aanvang 20.00 uur.

Urk – VVSB 2-2: 34. Van Nieuwkerk 0-1, 36. Van Essen 1-1, 58. Dunnink 2-1, 70. Van Nieuwkerk 2-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Dario van Breukelen, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Tim de Rijk, Ian van Otterlo; Mounir Mounji, Jesse van Nieuwkerk, Gyliano van Velzen