VVSB pakt eerste punt van nieuw seizoen

In Ermelo is de nieuwe competitie voor VVSB begonnen. De Noordwijkerhouters kwamen bij DVS’33 na een kwartier voetbal op voorsprong door Ian van Otterlo. Pas in de tweede helft kwam de thuisploeg terug via een strafschop van Sam Crowther. De geïmproviseerde verdediging en doelman Ruben Valk zorgde ervoor dat VVSB het punt mee naar huis konden nemen.

Blessures tarten momenteel de verdedigers van VVSB. Hierdoor koos trainer Wilfred van Leeuwen om met 3 van origine middenvelders de achterste linie te versterken. Het bleek een hecht collectief te zijn, waar DVS’33 de hele middag problemen mee had. 

Dat het wat onwennig oogde achterin bij VVSB is natuurlijk niet gek. De thuisploeg dacht hier al snel van te profiteren, maar de poging van Sam Crowther belandde via de hand van Ruben Valk op de lat. Diezelfde Crowther was even later ontsnapt, maar zag niet dat medespeler Priem vogelvrij stond, ging voor eigen kans en vond opnieuw Valk op zijn weg. 

VVSB bleek in het eerste kwartier uiterst effectief. De eerste goede aanval was direct raak. Via een uitstekende combinatie van achteruit zorgde ervoor dat de doorgelopen Tim de Rijk aan de linkerkant vrij kon komen. Zijn strakke bal op Ian van Otterlo was op maat, waarna de middenvelder van VVSB direct schoot. De bal van Van Otterlo werd licht aangeraakt, waardoor doelman Rik van Nuenen volledig kansloos was en VVSB op een 0-1 voorsprong kwam. 

Ook na het doelpunt van VVSB kreeg DVS’33 een grote mogelijkheid, maar de poging van Benjamin Roemeon was een prooi voor doelman Valk. Onze doelman groeide in de wedstrijd en dat straalde over op zijn medespelers. Het was even later aanvoerder De Rijk die voorkwam dat Stef Nijland de gelijkmaker scoorde. Na deze kansen nam VVSB meer de regie over en keerde de rust terug in de wedstrijd. 

In de tweede helft kreeg DVS’33 al snel een strafschop toegekend. Scheidsrechter Kieft zag een overtreding op Adriaan Kruisheer waardoor Crowther al de strafschopstip kon gaan staan. De spits van DVS’33 schoot raak en zorgde zo voor de 1-1 stand. 

De wedstrijd kabbelde voort tot een kwartier voor tijd. Nijland pikte de bal op, gaf af op Jarno Westerman. De invaller van DVS’33 schoot direct uit de draai, maar opnieuw deze middag was Ruben Valk de man die een treffer voorkwam. Ook even later kwam de doelman van VVSB als winnaar uit de strijd. Het harde schot van de andere invaller Lars van Wetering werd gered. Het slotakkoord was voor VVSB. Invaller Gyliano van Velzen dacht met een laag schot in de slotfase opnieuw voor de succes te zorgen, maar doelman Van Nuenen pakte zijn inzet in twee instanties. 

De paars-gele formatie nam met dit gelijkspel het eerste punt van het nieuwe seizoen in ontvangst. Volgende week zaterdag is de eerste thuiswedstrijd in derde divisie van dit seizoen. Om 15.30 uur wordt er afgetrapt tegen Eemdijk. 

DVS’33 – VVSB 1-1: 15. Van Otterlo 0-1, 53. Crowther 1-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Thomas Schaap, Lars Rauws, Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang; Victor van der Linde, Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo (82. Guus Verver); Mounir Mounji (70. Gyliano van Velzen), Jesse van Nieuwkerk.

Tekst: Stefan van den Burg
 

VVSB pakt eerste punt van nieuw seizoen
Terug naar overzicht