VVSB pakt belangrijke driepunter tegen DOVO

Na het gelijkspel waar zeker meer in had gezet tegen Urk en de midweekse bekernederlaag tegen UNA was VVSB erop gebrand om tegen DOVO wel de drie punten binnen te slepen. Al na 2 minuten was het Ian van Otterlo die de score opende. Achteraf bleek dit het enige doelpunt in de wedstrijd en pakte VVSB met de kleinst mogelijke marge de eerste overwinning van dit seizoen.

VVSB startte voortvarend aan de wedstrijd tegen DOVO en scoorde al voordat iedereen op De Boekhorst zijn of haar plaatsje had ingenomen. Gyliano van Velzen passeerde zijn directe tegenstander over de linkerkant, gaf de bal voor waarna er een ware scrimmage begon. De eerste poging van Ian van Otterlo werd nog gered door doelman Van den Dam. Mounir Mounji legde hierna de bal opnieuw panklaar neer voor Van Otterlo die met links de vrije hoek kon vinden.

Beide ploegen hadden moeite om goede kansen uit open spel te creeeren en speelde vooral op de omschakeling. Zo was DOVO via El Kharbachi dichtbij een doelpunt, maar schoot de aanvaller van DOVO naast het doel van VVSB. Aan de andere kant voorkwam verdediger De Bondt dat de geheel vrijstaande Mounji voor de 2-0 kon zorgen. Vlak voor rust plukte de weer herstelde doelman Ruben Valk een vrije trap van De Bondt stijlvol uit de kruising.

In de tweede helft kreeg Jesse van Nieuwkerk, aanvoerder bij afwezigheid van Tim de Rijk, een grote mogelijkheid, maar zijn poging in de korte hoek werd gered door doelman Van den Dam. Lang gebeurde er hierna niets voor beide doelen tot plots invaller Raygivano Dompig vrij kwam voor doelman Valk. De oud-speler van VVSB zag zijn schot gered worden door de verkozen Man of the Match bij VVSB.

De laatste kans van de wedstrijd was voor VVSB-invaller Thomas Schaap. Het was echter opnieuw doelman Van den Dam die voorkwam dat de wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. Toch kwam DOVO ook niet meer tot aanvallen en verzekerde VVSB zich van de eerste driepunter van het seizoen.

VVSB – DOVO 1-0: 2. Van Otterlo 1-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout (54. Tim de Rijk), Dario van Breukelen, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo; Mounir Mounji (82. Guus Verver), Jesse van Nieuwkerk, Gyliano van Velzen (58. Thomas Schaap).

Tekst: Stefan van den Burg