VVSB ligt uit de beker na nederlaag tegen UNA

VVSB heeft niet het hoofdtoernooi van de KNVB Beker weten te bereiken. Tegenstander UNA bleek met 1-2 te sterk. Op De Boekhorst nam VVSB nog wel de leiding via een doelpunt van Jesse van Nieuwkerk. Nog voor rust was het Juul Respen met een fraaie doelpunt die voor de gelijkmaker zorgde. Na de rust was het opnieuw Respen die voor de 1-2 eindstand zorgde.

VVSB startte ongewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Urk in dit midweekse duel. In die wedstrijd werd er goed gevoetbald en legio kansen gecreeerd en daar ging VVSB in het eerste kwartier tegen UNA meer verder. Toch was de grootste kans voor de gasten uit Veldhoven. Het was echter Eenow Dahir die de bal in buitenspelpositie raakte waardoor het schot van Max van den Akker er niet meer toe deed.

De grootste mogelijkheid van VVSB kwam na ruim een kwartier en was ook raak. Een uitstekende actie van Gyliano van Velzen werd van dichtbij afgerond door Jesse van Nieuwkerk. Niet veel later was Sportpark de Boekhorst even stil. Doelman Ruben Valk werd hard geraakt in duel met een UNA-aanvaller en moest het veld met een pijnlijke arm verlaten. Stef Hoogervorst nam de honneurs waar in het doel, maar moest al een paar minuten later de bal uit het net vissen. De jongeling van VVSB was kansloos op het schot in de kruising van Juul Respen.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, maar waren grote mogelijkheden er nauwelijks te noteren. VVSB had weliswaar meer de bal, maar wist niet door de verdediging van UNA te komen. Aan de andere kant waren de gasten zeer gevaarlijk uit de omschakeling. Met nog ruim een kwartier op de klok kwam UNA op voorsprong door opnieuw een doelpunt van UNA.

VVSB trachtte met aanvallende wissels nog het een en ander te forceren. De Noordwijkerhouters zette vol druk op de verdediging van UNA, maar die wist van geen kraken te weten. Ook enkele standaardsituaties zorgde niet voor het gewenste effect voor de paars-gele formatie. Na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Smit voor het einde van de wedstrijd waarmee het bekeravontuur van VVSB er voor dit seizoen weer op zit.

VVSB – UNA 1-2: 17. Van Nieuwkerk 1-0, 32. Respen 1-1, 70. Respen 1-2.
VVSB: Ruben Valk (28. Stef Hoogervorst); Richelo Fecunda, Nicky Eekhout (78. Guus Verver), Dario van Breukelen, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Tim de Rijk (78. Ricardo Kuijvenhoven), Ian van Otterlo; Mounir Mounji, Jesse van Nieuwkerk, Gyliano van Velzen.

Tekst: Stefan van den Burg