VVSB incasseert grote nederlaag bij Rijnsburgse Boys

VVSB heeft de goede wedstrijd tegen De Graafschap geen passend vervolg kunnen geven. Op Sportpark Middelmors leden de Noordwijkerhouters een harde nederlaag. Rijnsburgse Boys won door doelpunten van Joël Tillema (2) en Maikey Parami voor de rust. Na de pauze zorgde Jeroen Spruijt voor de 4-0 eindstand.

Rijnsburgse Boys voetbalde vanaf minuut 1 VVSB volledig uit de wedstrijd. Met veel druk vooruit, werden de spelers van VVSB in het nauw gedreven en kreeg de thuisploeg kans op kans in het eerste kwartier. Nadat doelman Ruben Valk de kansen van Jeffrey Jongeneelen en Masies Artien had kunnen stoppen, was de derde grote kans wel raak. Joël Tillema kapte zijn directe tegenstander uit en schoof uiterst precies de bal in de lange hoek.

De thuisploeg ging door en VVSB kon geen enkele vuist maken. Nog binnen het half uur stond het 3-0 voor de ‘uien’. Tillema tikte van dichtbij de 2-0 binnen, waarna ex-VVSB’er Maikey Parami met het hoofd voor de 3-0 ruststand zorgde.

Na de thee bleef Rijnsburgse Boys veruit de bovenliggende partij en kwam het al snel op 4-0. Jeroen Spruijt werd alleen op doelman Valk afgestuurd en schoot onberispelijk raak. De thuisploeg bleef kansen creëren, maar stuitte meermaals op Valk. VVSB daarentegen kon slechts één schot op doel produceren. In de allerlaatste minuut was het Danny Bakker die nog kon scoren, maar een Rijnsburgs been voorkwam dit.

Rijnsburgse Boys – VVSB 4-0: 14. Tillema 1-0, 26. Tillema 2-0, 28. Parami 3-0, 52. Spruijt 4-0.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, De Rijk; Brands (66. Batist), Theuns, Bakker; Martins, Dijkstra, Felicia (66. Pauw).

Tekst: Stefan van den Burg