VVSB door Quick’20 uit bekertoernooi geknikkerd

VVSB heeft de tweede voorronde van de KNVB Beker met 1-2 verloren. Quick’20 uit Oldenzaal bleek over 90 minuten te sterk voor de Noordwijkerhouters. De paars-gele formatie kwam nog wel snel op voorsprong via Max Ossendrijver, maar twee doelpunten van Peter Ilia zorgde ervoor dat het bekersprookje een vroegtijdig einde kent.

VVSB opende de wedstrijd sterk en kwam al snel op voorsprong. Uit een corner van Niels van Wetten kopte Max Ossendrijver bij de eerste paal raak. De Noordwijkerhouters hielden goed de druk op de gasten, die daar weinig tegenover konden zetten. Toch kantelde de wedstrijd al snel, want na ruim een kwartier voetbal gooide Quick’20 de schroom van zich af en werd het brutaler.

Toch duurde het lang voordat de vierde divisionist langszij kwam. Uiteindelijk was het Peter Ilia die de vrije trap achter bekerdoelman Stef Hoogervorst schoot.

Na de thee bleef het initiatief even bij Quick’20 en hadden zij via Frank Eulderink een mega kans, maar zijn schot alleen voor doelman Hoogervorst ging naast. Even later was het wel raak. Een fraaie indraaiende bal van opnieuw Ilia was de VVSB-doelman te machtig.

Voor Quick’20 het sein om de muren achterin neer te metselen en met vereende krachten VVSB van scoren af te houden. Met fel spel lukte dit lange tijd erg goed, waardoor de Noordwijkerhouters het over een andere boeg gooide. Zo’n tien minuten voor tijd werd het startsein gegeven voor een flink offensief, toen een Quick’20-verdediger de bal van de lijn kopte.

Het slotakkoord was duidelijk voor VVSB, maar met veel standaardsituaties net niet aan het juiste eind trokken. Er zat meer in voor de paars-gele formatie, maar een nieuw bekersprookje, wacht vast volgend jaar wel weer.

VVSB – Quick’20 1-2: 7. Ossendrijver 1-0, 41. Ilia 1-1, 52. Ilia 1-2.
VVSB: Stef Hoogervorst; Richelo Fecunda, Lars Rauws, Max Ossendrijver (55. Dion Hooi), Dario van Breukelen; Niels van Wetten (64. Tim Bloemendaal), Ricardo Kuijvenhoven, Chip Engels; Mounir Mounji, Olaf van der Sande (55. Jesse van Nieuwkerk), Gyliano van Velzen (80. Guus Verver).