VVSB boekt zwaarbevochten zege bij Hercules

Na twee nederlagen op rij was VVSB er opgebrand om bij Hercules weer een goed resultaat te behalen. Op een regenachtig Sportpark Voordorp werd de inzet van de Noordwijkerhouters beloond. Een doelpunt na een kwartier voetbal van Ian van Otterlo bleek achteraf de winnende. Waar beide ploegen nog flink wat kansen om zeep hielpen, was VVSB de gelukkigste met deze minimale overwinning. 
 

VVSB startte met een flink gewijzigd elftal in Utrecht. Zo stonden Ralph Pennings, Daan Tervoort en Victor van der Linde in de basisopstelling van trainer Wilfred van Leeuwen. Op het zware grasveld werd al vanaf minuut 1 duidelijk dat het er bij tijd en wijle fel aan toe zal gaan. VVSB had hier in het begin moeite mee en kreeg nog geen grip op de thuisploeg. Gevaarlijk werden de Utrechters niet echt, behoudens een halve omhaal van Jordi Paulina. 

Aan de andere kant was de eerste mogelijkheid van VVSB direct raak. Een aanval over de rechterkant kwam voor de voeten van Ian van Otterlo die aan een dribbel in het strafschopgebied begon. Zowat vanaf de achterlijn wist de middenvelder van VVSB in de korte hoek doelman Stilanos Damkalis te verschalken. Naar mate de eerste helft vorderde kwam VVSB beter in de wedstrijd, maar bleef het moeite houden met het zware en zompige grasveld. 

In de tweede helft kwam er nog meer regen uit de lucht vallen boven Sportpark Voordorp. De lange bal werd het grote redmiddel voor beide ploegen om toch nog tot voetballen te komen. Ook de doelmannen hadden moeite om de ballen te controleren, maar zowel Damkalis als Ruben Valk werden niet verrast door schoten en/of rebounds. 

In de slotfase werd het voor Hercules echt pompen of verzuipen en was het voor de Noordwijkerhouters aan de kant billenknijpen tot het einde. Schoten van de thuisploeg waren wel gevaarlijk, maar doelman Valk stond goed op z’n post en kon pogingen van Tim Pieters en Oussama Lahri keren. Ook de twee corners in de blessuretijd werden een prooi voor de doelman en verdediging van VVSB, waarna de armen de lucht in konden en de 3 punten gevierd kon worden. 

Hercules – VVSB 0-1: 15. Van Otterlo 0-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Lars Rauws, Nicky Eekhout (77. Dario van Breukelen), Ralph Pennings, Daan Tervoort; Victor van der Linde, Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo (89. Guus Verver); Mounir Mounji (77. Jesse van Nieuwkerk), Gyliano van Velzen (82. Thomas Schaap).

Tekst: Stefan van den Burg 
 

VVSB boekt zwaarbevochten zege bij Hercules
Terug naar overzicht