VVSB boekt zakelijke overwinning op Quick

Na een zware week met een nederlaag bij FC Lisse en een bekeroverwinning bij Kozakken Boys, heeft VVSB de derde wedstrijd in 8 dagen winnend afgesloten. Op de eigen Boekhorst werd Quick met 2-1 verslagen. Voor rust was het twee keer Gyliano van Velzen die de paars-gele formatie liet juichen. De gasten uit de Hofstad kwamen diep in de tweede helft op 2-1, maar hadden geen tijd meer om de gelijkmaker te scoren.

VVSB kreeg al snel in de wedstrijd een domper te verwerken, doordat vice-aanvoerder Tomas Arroyo met een enkelblessure het veld strompelend verliet. Op het zonovergoten Sportpark de Boekhorst zag het publiek wel dat VVSB het betere spel had, maar kreeg het pas na een minuut of 20 de eerste kansen. Zo kon Jesse van Nieuwkerk bijna tot scoren komen en had doelman Patrick Zunderdorp een redding nodig om Mounir Mounji van het scoren af te houden.

Toch kwam VVSB na een half uur voetbal op een voorsprong. Een prima aanval van de thuisploeg kwam terecht bij Gyliano van Velzen, die met een droge schuiver doelman Zunderdorp kansloos liet in de lange hoek. Niet veel later was opnieuw Van Velzen het goudhaantje voor VVSB. Doelman Zunderdorp kon de eerste poging van Van Nieuwkerk nog met moeite redden, maar de rebound was een prooi voor Van Velzen, die snel zijn tweede van de avond erin prikte. Quick kreeg vlak voor rust nog een enorme kans, maar doelman Ruben Valk was de sterkste in het 1 op 1 duel met Mitchell Abdoel.

Na rust kwam VVSB al snel op 3-1, maar de kopbal van Max Ossendrijver werd afgekeurd wegens duwen. Hierna kabbelde de wedstrijd voort, zonder grote kansen, maar wel met overwicht voor VVSB. De Noordwijkerhouters verzuimden om de score op te voeren en zagen in het laatste kwartier Quick sterker worden. Dit resulteerde in een 2-1 door invaller Abdulrahman Sango en geloof voor de gasten onder leiding van Paul van der Zwaan.

Zo schoot een paar minuten voor tijd invaller Jeppe Koster op de paal en redde doelman Valk op de inzet van Boris van der Wiel. Uiteindelijk kwam de ervaring van VVSB om de hoek kijken en speelde het de wedstrijd uit en werd hiermee de zware week met 3 punten afgesloten. De Noordwijkerhouters gaan nu aanstaande zondag op bezoek in Gemert, deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

VVSB – Quick 2-1: 31. Van Velzen 1-0, 34. Van Velzen 2-0, 85. Sango 2-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Tomas Arroyo (15. Tim Bloemendaal), Max Ossendrijver, Dion Hooi; Lars Rauws, Niels van Wetten (70. Chip Engels), Ricardo Kuijvenhoven; Mounir Mounji (88. Dario van Breukelen), Jesse van Nieuwkerk, Gyliano van Velzen (88. Segun Owobowale).