VVSB blijft aan winnende hand en verslaat ODIN’59

Met de derde overwinning op een rij heeft VVSB zich weer duidelijk in de middenmoot weten te vestigen. Tegenstander ODIN’59 bood vanaf de eerste minuut matig tegenstand, waardoor VVSB zonder groots te spelen een ruime overwinning kon boeken. Mounir Mounji en twee keer Gyliano van Velzen hadden voor rust al de score opgevoerd. Het slotakkoord was fraai en kwam op naam van Thomas Schaap, waardoor er na 90 minuten 4-0 op het scorebord stond.

VVSB startte voortvarend aan het duel met de hekkensluiter van de competitie. Het was al na een paar minuten raak door Mounir Mounji. De handige buitenspeler schoot van ruim 25 meter met effect een bal op het doel van zijn voormalig werkgever. Doelman Mats van der Wijst stond net te ver voor zijn doel waardoor het schot van Mounji over hem heen ging en zo in het net belandde.

De Noordwijkerhouters hadden weinig te duchten van de tegenstander in het eerste gedeelte van de wedstrijd, maar vergat meermaals de score verder te vergroten. Doordat VVSB dit verzuimde hield ODIN’59 hoop, maar tot grote kansen kwamen zij niet. De wedstrijd kabbelde voort tot de 33e minuut. Aan de snelheid van de aanval verklapte VVSB duidelijk meer kwaliteit te hebben en zo verdiend op een 2-0 voorsprong te komen. Een aanval over vele schijven kwam aan de linkerkant bij Tim de Rijk terecht. Zijn panklare voorzet werd scherp ingekopt door Gyliano van Velzen.

Het verzet van ODIN’59 was hiermee zo goed als geheel gebroken. Echter werd vlak voor de rust het laatste stukje spanning uit de wedstrijd gekopt. Op aangeven van Mounji was het opnieuw Van Velzen met het hoofd die voor de 3-0 zorgde.

Ook na de rust was het spelbeeld hetzelfde, VVSB had de bal en ODIN’59 leunde op de verdediging. Diverse kansen mondde niet uit in een hogere score. Zo waren Mounji, Van Otterlo, Van Velzen en De Rijk kansrijk, maar zat het geluk niet aan de zijde van VVSB.

De spanning was al lang uit de wedstrijd, maar het fraaie slotakkoord maakte veel goed. Een zeer mooi gekrulde bal van invaller Thomas Schaap was doelman Van der Wijst te machtig. VVSB pakte hiermee de 3e overwinning op een rij, maar hield ook voor de 3e keer op een rij ‘de 0’. Volgende week gaat VVSB op bezoek bij Sparta Nijkerk. Aanvang in Gelderland is 15.00 uur.

VVSB – ODIN’59: 7. Mounji 1-0, 33. Van Velzen 2-0, 44. Van Velzen 3-0, 88. Schaap 4-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout (64. Victor van der Linde), Dario van Breukelen, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Ricardo Kuijvenhoven (46. Thomas Schaap), Ian van Otterlo (75. Daan Tervoort); Mounir Mounji, Gyliano van Velzen (64. Guus Verver), Tim de Rijk (82. Finn Mossel).