Voorbeschouwing VVSB - Quick

Zaterdag 7 September speelt VVSB een thuiswedstrijd tegen Quick (den Haag).

Aanvang wedstrijd 18:00 uur.

Na de seizoensouverture nog in winst te hebben omgezet (1-3 bij ’s Gravenzande) volgden 2 nederlagen. Huidig koploper Blauw Geel won met 3-5 op de Boekhorst terwijl de bollenderby afgelopen zaterdag een prooi werd voor FC Lisse. Na een gelijk opgaande eerste helft waarbij het laatste gedeelte voor rust VVSB licht de overhand had en ook zomaar op voorsprong had kunnen komen, sloeg FC Lisse na rust genadeloos toe. In een tijdsbestek van amper een kwartier wist oud VVSB ‘er Danny Bakker 3x het net te vinden. Tot overmaat van ramp kreeg Guus Verver ook nogeens een directe rode kaart voorgeschoteld waarmee de wedstrijd wel gelopen was. Met 3 punten uit evenzovele wedstrijden (en 9 doelpunten tegen) zeker niet de start van het seizoen waar vooraf op gehoopt was.

Quick, de komende tegenstander, is een kopie van VVSB. Ook zij wist de eerste wedstrijd tegen een promovendus (ASWH) in winst om te zetten om vervolgens met 3-0 van TOGB en met 0-4 van Kozakken Boys te verliezen. Een huidige 14de positie op de ranglijst is dan ook hun deel. Paul van der Zwaan, oud trainer van VVSB, is inmiddels voor het 10de seizoen coach van de ploeg uit den Haag. Een unicum wat je tegenwoordig nog maar weinig meer ziet in het trainerswereldje. Wederzijds vertrouwen, rust binnen de club en zichzelf op z ’n gemak voelen bij ‘de snoepwinkel voor profclubs’ is volgens Paul hier voor een groot gedeelte debet aan. In navolging van onze trainer Wilfred van Leeuwen (2016) won in Paul van der Zwaan als kroon op zijn trainerscarrière in 2018 de Rinus Michels award. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de (amateur)trainer van het jaar.

Beide clubs troffen elkaar 17x eerder waarbij de teller (licht) in het voordeel van ‘de Haantjes’ doorslaat. VVSB won 5x, Quick 7x en 5 maal werd er een remise overeen gekomen. De 2 meest recente ontmoetingen (seizoen 2022/2023) werden met een gelijkspel in den Haag (1-1) en een overwinning voor de paars gelen in Noordwijkerhout (2-1) afgesloten. Jesse van Nieuwkerk nam hierbij de totale productie voor zijn rekening.

De wedstrijd staat onder leiding van Giovanni Verhoeve. Langs de lijn zal hij door Ricardo Pieterse en Thomas Verboven geassisteerd worden.

Lukt het VVSB zich te revancheren voor de 2 nederlagen? Een ieder is van harte welkom om dit te aanschouwen. Staf, spelersgroep en bestuur wensen u een onderhoudende wedstrijd toe.

Balsponsor: Paardekooper Horti Aalsmeer

"Onze verpakkingsoplossingen voegen waarde toe in elke schakel van de bloemen- en plantenketen."

https://www.paardekooper.nl/nl_NL/markten/horti

Voorbeschouwing VVSB - Quick
Terug naar overzicht