Voorbeschouwing VVSB - Blauw Geel'38

Zaterdag speelt ons vlaggenschip haar eerste thuiswedstrijd in dit nieuwe seizoen.

Tegenstander is Blauw Geel ’38 uit het Noord Brabantse Veghel.

Aanvang wedstrijd 18:00 uur.

Na een voorbereiding waarin vooral is toegewerkt naar fit worden en het optimaliseren van de teamgeest, is het keurkorps van hoofdtrainer/coach Wilfred van Leeuwen de competitie prima begonnen. In ’s-Gravenzande werd de plaatselijke FC in de seizoensouverture met 1-3 verslagen.

Na een vroeg opgelopen achterstand werd omstreeks het half uur de wedstrijd volledig gekanteld. Een eigen goal, na een goed aangesneden corner, en een doelpunt van Olaf van der Sande deed recht aan het spelbeeld. VVSB was degene die het spel maakte waar de thuisploeg loerde op een counter. Nadat halverwege de 2de helft Gyliano van Velzen de marge naar 2 tilde was de wedstrijd wel gespeeld en gingen de eerste 3 punter mee de bus naar Noordwijkerhout in.

De komende opponent is de laatste jaren steevast bovenin de derde divisie terug te vinden. In het seizoen 2022-2023, waarin VVSB op de 2de plaats eindigde, werd de ploeg uit Veghel 4de. Afgelopen seizoen wist het beslag te leggen op de 3de plek, op 4 punten van kampioen Barendrecht, in de rangschikking. Daarnaast werd ook een periodetitel behaald waarmee het de nacompetitie inging voor promotie naar de tweede divisie. In de halve finale bleek sc Genemuiden uiteindelijk de sterkste.

Tot op heden kwam ‘De Bavo’ 2 maal tegen Blauw Geel ’38 uit. In het hierboven reeds gememoreerde seizoen werd uit een (onnodige) 3-2 nederlaag geleden. In April ’23 won VVSB thuis met dezelfde cijfers. Jesse van Nieuwkerk zal uit beide wedstrijden een goed gevoel hebben overgehouden. Immers wist onze spits in deze ontmoetingen in totaal 3x te scoren.

Hoofdtrainer Maurice Verbunt heeft voorafgaand het seizoen de ambitie uitgesproken nu ook weer in de bovenste regionen mee te willen doen. Dit werd kracht bijgezet door afgelopen zaterdag gelijk te spelen tegen Kozakken Boys (0-0). De degradant uit Werkendam behoort op voorhand als kanshebber op een toppositie.

Scheidsrechter van dienst is Pim Weghorst uit Oldenzaal. Assistent scheidsrechters Nick van den Bos en Vincent de Roos zullen de leidsman assisteren.

Met hier en daar een vals nootje, zoals uit de kleedkamer vanuit ’s Gravenzande via de social media kanalen tot ons kwam, is afgelopen Zaterdag een nieuw Cees de Roo hoofdstuk ingezongen. Een overwinningslied wat nooit zal gaan vervelen. Kan zo rond de klok van 20:00 uur hieraan een vervolg geven worden?

Staf, spelersgroep en bestuur wensen u een mooie wedstrijd toe.

Voorbeschouwing VVSB - Blauw Geel'38
Terug naar overzicht