Voorbeschouwing VVSB - Telstar

Gaat VVSB op weg naar een nieuw avontuur? Onze club zal tot in lengte van dagen met in één zin worden uitgesproken met de KNVB-beker. Oorzaak? Het fantastische bekerseizoen in jaargang 2015-2016.

Niemand had destijds kunnen voorspellen VVSB zo succesvol zou zijn in het grootste bekertoernooi van ons land. Tot 2016 was alleen IJsselmeervogels er in 1975 in geslaagd om als amateurclub de halve finale te bereiken van de KNVB-beker. Daarin was FC Twente destijds veel te sterk (6-0).

Pas 41 jaar later slaagde VVSB er als tweede amateurclub van Nederland in om tot de laatste vier te komen in het nationale bekertoernooi. In de race daar naartoe won het van Rijnsburgse Boys (3-3, wns), FC Emmen (3-1), Capelle (3-2) en FC Den Bosch (3-2). Pas tegen FC Utrecht vonden de Noordwijkerhouters hun waterloo (0-3).

Ook vorig jaar kwam VVSB nog aardig ver. In de voorronde werd Hercules verslagen (2-0). Daarna kwamen er winstpartijen tegen Achilles Veen (4-1) en Katwijk (3-0). In de achtste finale bleek FC Volendam met 4-1 te sterk.

In het huidige KNVB-bekertoernooi won VVSB in de voorronde met 4-3 tegen EVV uit Echt. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi is onze club gekoppeld aan het Telstar van Mike Snoei.

De club uit IJmuiden is nog ongeslagen in de Jupiler League. In vijf wedstrijden werd er maar liefst vier (!) keer gelijk gespeeld en één keer gewonnen. Die driepunter kwam van afgelopen vrijdag. Toen werd FC Den Bosch met 3-2 verslagen. Maar goed, Telstar is niet de enige club die dat kan met die uitslag… Overigens werd de club uit Noord-Holland vorig jaar in de tweede ronde uitgeschakeld door ADO Den Haag (2-1)

De bekendste speler van onze eerstvolgende tegenstander is Gerson Rodrigues. De aanvaller van Luxemburg had zichzelf onsterfelijk kunnen maken in het WK-kwalificatieduel tegen Frankrijk. Hoewel Luxemburg een knappe 0-0 binnen voetbalde in het hol van de leeuw, had Rodrigues met een bal op de paal een historische goal op z’n schoen. Ach ja, het zal wel iets anders zijn: van een vol stadion in Toulouse, naar het altijd prachtige De Boekhorst.

Komt allen ons vlaggenschip verbaal ondersteunen op woensdag 20 september vanaf 19.45 uur.

Voorbeschouwing VVSB - Telstar
Terug naar overzicht