Voorbeschouwing TOGB - VVSB

Het eerste blok zit er bijna op. Na speelronde 11 heeft de KNVB het eerste vrije weekend ingepland. Tot die tijd is het schema moordend, voor VVSB te beginnen met de uitwedstrijd bij TOGB. De jonge ploeg uit Berkel en Rodenrijs staat momenteel op een 6e plaats en kent enkele goede uitslagen. Weet VVSB de winnende reeks door te trekken en er 5 op een rij van te maken? Zaterdagmiddag om 15.00 uur start deze subtopper. 

Met TOGB treft VVSB een ploeg die veelal uit jonge talenten bestaat. De selectie kent geen enkele 30’er en zelfs enkele tieners die veel minuten maken. Zo is de topschutter Adam Bensalah pas 19 jaar en middenvelder Figo Eigenraam zijn leeftijdsgenoot. Ervaring moet er komen van de gebroeders Zwarteveld, doelman Moreno (22) en middenvelder Leroy (25) en van de gebroeders Zandbergen, verdediger Glenn (23) en middenvelder Jay (27). Veel minuten voor deze rasechte TOGB’ers. 

Trainer van dit jonge grut is de 38-jarige Jonathan Jonk. In zijn 2e jaar bij TOGB en op dit niveau wordt er opnieuw uitstekend gepresteerd. Vorig seizoen eindigde de geel-zwarten op een 8e plaats. Dit jaar staan ze op een 6e plaats, maar hebben overwinningen op Kozakken Boys (0-2) en Meerssen (0-3) al flinke indruk gemaakt. Toch is de ploeg buitenshuis sterker dan op het eigen Sportpark Het Hoge Land. Pas 7 punten werden er in eigen huis gepakt in 5 wedstrijden tegenover de 10 punten op verplaatsing. 

Net als TOGB is VVSB op verplaatsing beter dan in eigen huis qua punten. VVSB behaalde tot nu toe 9 punten op de eigen Boekhorst tegenover de 12 punten buitenshuis. Alleen bij regiogenoot Lisse werd verloren, maar alle andere wedstrijden die met de spelersbus werden opgezocht werden winnend afgesloten. Dat zijn tot nu toe mooie busreisjes geweest in de bus van Brouwers Tours. 

De Noordwijkerhouters zijn al 4 wedstrijden op rij ongeslagen, scoorden 12 keer in die ontmoetingen en hadden er slechts 4 tegen. Er kan rustig van een goede reeks worden gesproken. 

Beide ploegen troffen elkaar twee keer eerder. Een keer in Noordwijkerhout waar VVSB met 3-0 won. In Berkel en Rodenrijs won TOGB met 2-0. Aan VVSB de taak om dit weer in paars-geel voordeel te brengen. Dit zal zaterdagmiddag gebeuren onder leiding van de ervaren scheidsrechter Sander de Brito Roque. Hij zal met zijn assistenten de wedstrijd laten starten om 15.00 uur. 

Adres:
Sportpark ‘Het Hoge Land’
Het Hoge Land 23
2652 EA  Berkel en Rodenrijs
 

Voorbeschouwing TOGB - VVSB
Terug naar overzicht