Voorbeschouwing SteDoCo - VVSB

Met de wedstrijd SteDoCo – VVSB op het programma staat speelronde nummer 9 alweer voor de deur. Een kleine twee maanden geleden begon deze competitie die zich in een razend tempo afspeelt. Kaarten zijn er al deels geschud, het kaf is van het koren gescheiden, maar de bal blijft rond en verrassingen zijn er altijd. 

SteDoCo staat momenteel op een 11e en dat is laag gezien de sterkte van de selectie, de ambities en het recente verleden. De afgelopen 2 jaar werd de ploeg uit Hoornaar respectievelijk 3e en 2e en was tot tweemaal toe de nacompetitie. Vorig jaar werd SteDoCo utigeschakeld in de eerste ronde door Harkemase Boys. Het jaar ervoor werd de finale tegen GVVV bereikt, maar verloren zij deze over 2 wedstrijden. 

Met Joran Schroder in de gelederen heeft SteDoCo ook nog eens een spits die altijd weet te scoren. Tel daarbij op de ervaring in de as van het veld. Doelman Maarten de Fockert, verdedigers Yannick Cortie en Jeffrey van Nuland, middenvelders Milan Intezar en Simon van Zeelst en dus een goede spits in de vorm van Schroder. Trainer Gert Jan Karsten heeft een prima elftal met ervaring en jong talent. De ploeg uit Hoornaar heeft in uitwedstrijden nog 0 punten weten mee te nemen. Daarentegen is er op het eigen Sportpark Kort Scheiwijk nog niet verloren en pas 1 keer gelijk gespeeld. Alleen Hoek wist in de tweede speelronde een punt mee te nemen naar Zeeland. 

VVSB wist al 3 keer te winnen ‘op verplaatsing’. Alleen bij FC Lisse wist de paars-gele formatie niet te winnen. Misschien het feit dat er toen geen spelersbus was, kan het verschil zijn. De spelersbus is dit seizoen een garantie voor 3 punten. Voor trainer Wilfred van Leeuwen zal het het laatste seizoen in de bus van VVSB zijn. Na twee perioden van 4 jaar is het einde nabij voor deze goede combinatie. 

Twee jaar geleden speelde VVSB en SteDoCo nog tegen elkaar in de eerder genoemde nacompetitie. In Hoornaar verloor VVSB met 1-0 door een doelpunt van uiteraard Joran Schroder. In Noordwijkerhout kwam VVSB op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Ricardo Kuijvenhoven en Ian van Otterlo. Het was opnieuw Joran Schroder die nu twee keer scoorde, waarvan de laatste in de blessuretijd die SteDoCo naar de finale schoot. 

De editie van 2024 staat onder leiding van scheidsrechter Visser uit Dinteloord. Samen met zijn assistenten zal hij de wedstrijd in goede banen gaan leiden en laten aanvangen om 14.30 uur. 

Adres:
Sportpark Kort Scheiwijk
Groeneweg 59
4223 MG  Hoornaar
 

Voorbeschouwing SteDoCo - VVSB
Terug naar overzicht