Voorbeschouwing Hercules - VVSB

De eerste van 4 zondagen dat VVSB zal aantreden in de derde divisie is een wedstrijd in Utrecht tegen Hercules. Een goede bekende van de Noordwijkerhouters, die hiermee ook een zeer sterke tegenstander treffen. Weten de paars-gelen de reeks van 2 nederlagen te doorbreken of gaan de bewoners van Sportpark Voordorp eindelijk weer eens een driepunter behalen?

Met USV Hercules treft VVSB de ploeg die vorig jaar op de 3e plaats eindigde en net als VVSB in de halve finale van de nacompetitie het schip zag stranden. Nadat IJsselmeervogels met zeer klinkende cijfers was verslagen, bleek GVVV een maatje te groot te zijn voor de Utrechters. Zoals wel vaker raakte Hercules na dat seizoen weer veel spelers kwijt. Topschutter Tim Waterink ging naar De Treffers, middenvelder Steff van Rooijen ging naar Rijnsburgse Boys en verdediger Marijn Ploeg vertrok naar Koninklijke HFC. Jonge spelers en ervaren rot Christiaan van Hussen werden als vervangers gehaald. 

Ook dit seizoen presteert Hercules weer zeer naar behoren alhoewel de laatste drie wedstrijden niet werd gewonnen. Een nederlaag bij ODIN’59 en thuis tegen Sparta Nijkerk werden gevolgd door een gelijkspel bij Staphorst. Hercules is nog altijd actief in het bekertoernooi en heeft half december een mooi affiche voor de boeg. Ajax komt op bezoek, maar dit duel zal niet op het eigen sportpark worden gespeeld. Grote broer FC Utrecht heeft Stadion Galgenwaard opengesteld om dit duel te laten plaatsvinden. 

Waar Hercules al 3 wedstrijden niet heeft weten te winnen, staat bij VVSB de teller op 2. Zowel tegen RKAV Volendam als tegen sc Genemuiden werd een matige eerste helft de Noordwijkerhouters fataal. De spirit uit beide tweede helften zal de spreekwoordelijke doping moeten zijn om tegen Hercules vanaf de eerste minuut aan te pakken.

Vorig seizoen eindigde het duel in Utrecht tussen beide ploegen in een 2-2 gelijkspel. Op een regenachtige woensdagavond op Voordorp kwam VVSB in de eerste helft op voorsprong via Leroy George. De thuisploeg kwam terug via Tim Pieters en Oussama Lahri en dacht aan een overwinning. Het was echter opnieuw George die voor VVSB de belangrijke gelijkmaker produceerde. 

Aankomende zondag staat deze wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Baars uit Tilburg. Samen met zijn assistenten zal hij Hercules – VVSB om 14.00 uur laten aftrappen.

Adres:
Sportpark Voordorp
Voorveldselaan 4
3573 PV  Utrecht
 

Voorbeschouwing Hercules - VVSB
Terug naar overzicht