Eerste elftal verliest laatste wedstrijd, maar ziet Onder 23 kampioen worden

Zaterdag 25 mei eindigde het seizoen voor het eerste elftal en de onder 23 van VVSB. Een dag met ups en downs. Zo werd de onder 23 kampioen van de derde divisie, maar kreeg het eerste elftal een poffer op de neus te verwerken. Desondanks kunnen beide teams op een mooi seizoen terugkijken en genieten van de aankomende zomerstop.

EMM’21 – VVSB o23
Vorig weekend wist VVSB onder 23 al dat het volgend seizoen gaat promoveren naar de tweede divisie, immers de beste 3 van de competitie mochten dit. Toch was de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van EMM’21 uit Roelofarendsveen een belangrijke. Met 3 punten voorsprong op naaste concurrent Rijnsburgse Boys wist VVSB dat het aan een punt voldoende had om ook nog eens kampioen te worden.

Dat VVSB een punt in Roelofarendsveen zou gaan behalen was al snel duidelijk. De ploeg van trainer Terry Klokkemeijer had het heft in handen in de eerste helft, zonder grote kansen te creëren, maar zorgde ervoor dat de tegenstander nauwelijks gevaarlijk werd. Hoe anders was de tweede helft. Na een minuut of 10 zorgde Merdan Cimtay met een fraai bekeken bal in de lange hoek voor de openingstreffer voor VVSB onder 23.

Lang bleef het niet 0-1, want uit een voorzet van Niels Duivenvoorde was het bij de tweede paal Rick Warmerdam die voor de 0-2 en de genadeklap voor EMM’21 zorgde. De thuisploeg wist niet meer waar ze het zoeken moesten en kregen 10 minuten later ook nog de 0-3 om de oren. Op aangeven van Finn Mossel kopte Ryan Laros de 3e voor VVSB binnen. Mike Duinkerken maakte het feestje vlak voor tijd compleet door ook nog de 0-4 te scoren.

Een fraaie prestatie voor onze jonge Noordwijkerhouters die hiermee volgend seizoen weer een stapje omhoog gaan.

Harkemase Boys – VVSB
Een flink stuk verderop speelde het eerste elftal met een smalle selectie tegen Harkemase Boys. VVSB speelde zich vorig weekend volledig veilig en Harkemase Boys was in afwachting op de promotie-degradatie wedstrijden richting de tweede divisie. Een wedstrijd om des keizers baard dus en dat was te zien in de eerste helft. Enkel een poging van Mounir Mounji zorgde voor vertier, maar zijn poging werd vlak voor de lijn weggewerkt.

In de tweede helft kwam Harkemase Boys op voorsprong door een doelpunt van Mees Gootjes. Doelman Lex van Rooijen, die zijn debuut voor het eerste elftal maakte, was kansloos op de afvallende bal. De doelman van VVSB, in het dagelijkse voetballeven spits van het 4e (!), keepte een puike wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat een kwartier voor tijd Sven Hazewinkel voor de 2-0 kon zorgen.

Aan de andere kant was het Mounir Mounji en Obi Onyeike die minder geluk hadden, hun pogingen werden met moeite gered door doelman Feike Spoor. In de slotfase was het opnieuw Hazewinkel die scoorde, waardoor de eindstand op 3-0 kwam. VVSB eindigt door deze nederlaag op 47 punten en een 12e plaats op de ranglijst.

EMM’21 o23 – VVSB o23 0-4: 55. Merdan Cimtay 0-1, 60. Rick Warmerdam 0-2, 70. Ryan Laros 0-3, 88. Mike Duinkerken 0-4.
VVSB o23: Guus Uittenbogaard; Roy Meiland, Ryan Laros (75. Bas den Elzen), Toon Bakker, Merdan Cimtay; Finn Mossel (75. Giel de Lange), Kaj Schenk (65. Ringo Warmerdam), Rick Warmerdam; Niels Duivenvoorde (65. Mike Duinkerken), Guus Verver (75. Pim Verver), Kaltrin Sabedini.

Harkemase Boys – VVSB 3-0: 50. Mees Gootjes 1-0, 76. Sven Hazewinkel 2-0, 83. Sven Hazewinkel 3-0.
VVSB: Lex van Rooijen; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Ralph Pennings, Dario van Breukelen; Lars Rauws (65. Nicky Eekhout), Victor van der Linde, Thomas Schaap; Mounir Mounji, Tim de Rijk (55. Bram van Dongen), Gyliano van Velzen.